• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

5 måter å unngå lukt fra menskopp

Menskoppen er laget av silikon og er derfor naturlig luktfri før du begynner å bruke den. Det er likevel mulig at koppen over tid trekker til seg litt lukt. Etter å ha brukt koppen en del ganger er det ikke unormalt om det henger igjen litt jernlukt. Den skal derimot ikke lukte veldig ekkelt.

For å unngå denne lukten, er det viktig med god rengjøring av koppen. Skyll den alltid grundig før og etter bruk, og kok den i tre minutter mellom hver syklus. 

5 måter å unngå lukt fra menskopp

Her er 5 andre tips for å unngå lukt fra menskoppen.

1. Soltørke menskoppen

Å soltørke koppen kan fjerne både lukt og misfarging av koppen. Pass derimot på å ikke legge den et sted der det er altfor varmt i fare for at den smelter, men la koppen få sole seg på et behagelig sted i noen få timer.

2. Kaldt vann før varmt vann

Pass på at du skyller koppen i kaldt vann før du skyller med varmt vann hver gang du skyller koppen mellom bruk. Om du skyller den i varmt vann, kan det over tid føre til at det setter seg lukt i silikonet.

3. Ikke la menskoppen sitte inne for lenge

Menskoppen kan sitte i opptil 12 timer. Om du lar koppen sitte inne lenger enn det, vil det øke sjansen for at det setter seg lukt i silikonet. Skyll den derfor minst to ganger i døgnet.

4. Rense med sitronjuice

Du kan rense menskoppen med enten en fersk sitron, eller la den ligge i sitronjuicen i en time. Bruker du sitron til å rengjøre koppen, er det viktig at du koker den igjen etterpå for å få vekk all sitronjuicen før du bruker den igjen.

5. Eddik-blanding

Lag en blanding som består av en halvpart vann og en halvpart eddik. La koppen ligge i blandingen i omtrent en times tid før du vasker den igjen etterpå.

 

Visste du forresten at luktesansen ofte er mer sensitiv under menstruasjonssyklusen? Det kan altså være at menskoppen ikke lukter så mye som du tror.

 

 KJØP MENSKOPP