• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Fordeler

Er du lei av å bruke pengene dine på bind og tamponger? Av å måtte huske på å ta med ekstra skift, eller i verste fall å måtte spørre en fremmed om de har et ekstra? Er du lei den vonde lukta fra brukte tamponger? Av å måtte bekymre deg for at tampongtråden henger ut av bikinien eller å ikke kunne bade den tiden av måneden? Av lekkasje og ubehag?

Vel, da er menskoppen alternativet for deg!

Dette var bare noen få av problemstillingene du slipper når du tar i bruk menskoppen.

Menskoppen, også kalt mensenkopp, er ikke bare det beste alternativet for din helse og økonomi, det er også et fantastisk produkt som gjør at vi skåner planeten for avfall og skadelige kjemikalier som bind og tamponger bringer med seg.

Grønne jenter har laget en veldig fin video om fordelene med menskopp.

 

Under kommer en mer detaljert beskrivelse av alle fordelene med å gå over til å bruke menskoppen. 

Enklere

Menskoppen er også designet for å gjøre menstruasjonslivet ditt enklere. Når den er satt inn riktig, vil du oppleve en lekkasjefri menstruasjon. Ettersom den er laget av medisinsk silikon, er den designet for å være myk og behagelig for underlivet. Du vil dermed ikke kjenne den, og glemmer derfor også fort at du har mensen. Dette gjør den også populær blant de fysisk aktive og de som trener mye. Svømming er heller ikke noe problem. Menskoppen ligger med et vakuum inne i skjeden, og slipper derfor ikke inn vann. Når du svømmer med tampong, må du altså skifte så snart som mulig ettersom tampongen absorberer opp vannet du bader i. Du kan altså bade så lenge du vil med menskoppen uten å bekymre deg for infeksjoner eller at tampongen blir for full. Alt dette gjør menskoppen mye sikrere enn engangsprodukter.

Menskoppen gjør hverdagen mye mer praktisk. Ettersom den varer i mange år i motsetning til få timer, slipper du også å bruke tid på å kjøpe flere engangsprodukter hver måned, og i verste fall ta ekstraturer når du går tom. Du slipper også bekymringen over å ikke ha husket ekstra skift, og i verste fall måtte spørre en fremmed på toalettet om de har et ekstra siden koppen brukes om igjen. Ettersom den kan sitte inne i 12 timer, trenger du heller ikke skifte så ofte som med engangsprodukter, og du vil ikke måtte bekymre deg for å blø igjennom.

Mange misliker mensen på grunn av den vonde lukten som kommer fra brukte bind og tamponger. Lukten kommer fordi blodet begynner å råtne i materialet som er brukt i engangsproduktene. Ettersom menskoppen samler opp blodet i istedenfor å absorbere det, vil denne vonde lukten derfor ikke oppstå.

Menskoppen er et produkt som gjør at du kan kontrollere mensen, istedenfor at den kontrollerer deg. Den passer til kvinner i alle aldre, størrelser og livsstiler. 

Grønnere

Den største fordelen med menskoppen er at den er designet for gjenbruk. Den skåner miljøet for store mengder farlig avfall, kjemikalier, utslipp og klimagasser som forekommer etter produksjon av bind og tamponger. Bind og tamponger er avfall som ikke kan gjenvinnes. Det brukes omtrent 100 milliarder bind og tamponger hvert år i verden i dag. Forurensing blir et stadig større problem, og det fører til at vi må tenke nytt og smartere. Menskoppen er i dag det mest miljøvennlige menstruasjonsproduktet på markedet.

Sunnere

Hvilket materiale det er i menstruasjonsproduktene du bruker, har stor betydning for underlivet ditt. Ettersom menskoppen er laget av medisinsk silikon, har den en samlende effekt i stedet for en absorberende effekt som bind og tamponger har. Dette medbringer mange fordeler for underlivet ditt. Ettersom koppen ikke er absorberende, tørker den derfor ikke ut slimhinnene slik absorberende produkter gjør. På denne måten beskytter den din intime balanse. Den vaginale pH-verdien og den naturlige bakteriefloraen holder seg stabil.

Mange opplever kløe etter mensen. De aller fleste hygieniske artikler har blekemiddel i seg fordi forbrukerne opplever de helt hvite, bleke artiklene som renere og mer innbydende. Mer økologiske produkter har altså ikke denne blendahvite fargen ettersom det ikke brukes blekemiddel. I følge Miljøverndirektoratet benyttes det også skadelige kjemikalier under produksjonen av bind og tamponger.

I tillegg til uttørking og pH-forandring, kan bind og tamponger forårsake allergiske reaksjoner, soppinfeksjoner og bakterieinfeksjoner i vagina. Det er derfor man er nødt til å skifte ofte. Går man med dem for lenge eller for ofte, øker sjansen for infeksjon. Har man for høy absorberende effekt kan de tørke ut skjedeveggene og forårsake sprekker og sår, som igjen kan føre til kløe. Menskoppen er perfekt for kvinner med sensitiv hud, allergier og de som sliter med eksem.

TSS (toksisk sjokksyndrom) eller tampongsyke som den også kalles, er en type stafylokokker. Det er en sjelden, men alvorlig og livstruende tilstand. Dersom man har en tampong sittende for lenge, vil den samle opp bakterier. I verste fall vil disse bakteriene komme til blodbanen, og dermed utvikle en svær, generell infeksjon. Det finnes ingen rapporterte tilfeller av kvinner som har opplevd TSS etter bruk av menskopp.

Menskoppen er altså fri for skadelige kjemikalier, blekemiddel og materiale som er irriterende for underlivet ditt. Den sørger heller for å rense opp menstruasjonen, istedenfor å stoppe den ved å samle opp all væsken fra underlivet ditt.

Billigere

En gladnyhet med menskoppen er at den påvirker ikke din økonomi. En kvinne som bruker engangsprodukter som bind og tamponger bruker omtrent 20-30 000 kroner i løpet av livet på dette. Menskoppen trenger du kun kjøpe én gang, og så varer den i 10 år. Tenk alt du kunne brukt de pengene på istedenfor en så kjip ting som mensen.

 

KJØP MENSKOPP