• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Hvordan brukes menskopp?

Før du tar i bruk menskopp er det viktig at du finner riktig størrelse til din kropp. Menskoppen kommer i to størrelser. Den minste størrelsen anbefales jenter/kvinner som ikke har født barn vaginalt, og den største anbefales kvinner som har født barn vaginalt. Størrelse er selvfølgelig individuelt, men dette skillet er basert på et gjennomsnittlig utgangspunkt. Du kan også vurdere størrelse ut fra om du har høy eller lav livmorhals. Dette kan du finne ut ved å kjenne med en finger. Kjenner du noe som føles ut som en fingertupp allerede ved første ledd av fingeren, sitter den lavt og det kan være liten størrelse passer best. Kjenner du den først når hele fingeren er inne sitter den høyt og det kan være stor størrelse passer deg bedre.
Menskopp størrelser

Når du har den riktige størrelsen gjør du følgene: 

 1. Før du bruker koppen bør du sterilisere den ved å koke den i tre minutter. Kok den så én gang før eller etter hver menstruasjon.

 2. Vask alltid hendene godt før du setter inn koppen.

 3. Fold menskoppen sammen slik at den danner en C-form. Det finnes mange brettemetoder. Prøv deg frem for å finne den du er mest komfortabel med.

  Sjekk vår YouTube-kanal med videoer av ulike brettemetoder for menskoppen.

 4. Før så menskoppen inn i skjeden mens du åpner leppene med den andre hånden.

 5. Hvis du sliter med å få koppen fylt med vakuum, eller er usikker på om den sitter riktig, kan du ta en runde rundt kanten og sjekke at den er brettet ut eller prøve å rotere den.

 6. Trekk den så ut når du ønsker å vaske den. Rengjøring er viktig. Du kan ha koppen inntil 12 timer. Skyll den så i vann, og eventuelt med såpe (om såpen ikke er pH-nøytral bør du passe på å skylle koppen godt etterpå).

 7. For å få koppen ut må du bryte vakuumet. Den lille stilken er til for å gjøre det enklere å dra den ut. Hvis du sliter med å få den ut kan du trykke koppen litt sammen, eller sette inn en finger øverst på koppen for å skape en luftlomme.
   

         

 Tips:  

 • Som med alle nye produkter vil det ta litt tid å venne seg til dette produktet. Ikke bli frustrert om du ikke får det til de første gangene, og må prøve om igjen. Dette er helt vanlig. Det er også en fin måte å bli bedre kjent med underlivet sitt på.

 • Du kan også øve på å sette den inn når du ikke har mensen. Menskoppen kan brukes utenfor menstruasjonssyklusen, og kan brukes for å samle opp utflod.

 • Det kan være lurt å fukte den med litt lunkent vann før man setter den inn, for at den skal skli lettere inn.

 • Det er ikke meningen at den skal like langt opp som en tampong, men den skal ikke kjennes etter at den er satt inn.

 • For å forsikre deg om at menskoppen har foldet seg helt ut kan det hjelpe å ta en knebøy. Det kan også hjelpe å bøye overkroppen fremover samtidig som bena står strake. 

 • Dersom den må tømmes på et offentlig toalett med båser kan våtservietter eller papir brukes, så kan du heller vaske den ordentlig når du er hjemme igjen.

 • Dersom du føler stilken er i veien er det mulig å klippe den ned. Men før du klipper den ned bør du eventuelt vente til du har testet den en syklus. Koppen vil automatisk skli litt opp i skjeden, og da er det lettere å ta den ut dersom man har en stilk på koppen.

Ønsker du å lese om erfaringen til noen som har brukt Menskoppen? Klikk her.

Når du kjøper Menskoppen vil det følge med egen bruksanvisning i pakken.

Har du andre spørsmål? Vennligst sjekk FAQ eller kontakt oss direkte.

 

KJØP MENSKOPP