• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Donasjonsprogram

The Ocean Cleanup

Donasjoner miljø havforurensning menskoppen

Menskoppen donerer månedlig til The Ocean Cleanup. The Ocean Cleanup er en ideell ingeniørmiljøorganisasjon basert i Nederland, som utvikler teknologi for å trekke ut plastforurensning fra havene og fange den opp i elver før den kan nå havet. Målet deres er å fjerne 90% av all flytende havplast.

Donere miljø havet menskoppDonasjoner miljø havet menskopp

Art from heart to heart

Menskopp donasjon

Art from heart to heart er et kulturutvekslingsprosjekt mellom Norge og Afrika. I 2020 skal ni ungdommer og fire ledere fra Art from heart to heart reise til Tanzania for å besøke kulturskolen Mtoto Mchoraji i Bagamoyo, som de har vært med å bygge over flere år. Kulturskolen har mye å si for de lokale ettersom den gir dem en mulighet til å ytre seg selv, og unngå gjengmiljø og kriminelt liv. På kulturskolen arrangerer de dans, teater, tegning og andre aktiviteter. Hver gang de reiser ned har de også et ekstra prosjekt de jobber med.

Denne gangen er temaet menstruasjon og de utfordringene det bringer. Mensen er en viktig faktor når det gjelder fattigdom og likestilling. Mange jenter i utviklingsland mister skolegang på grunn av at de ikke har tilgang på menstruasjonsprodukter, og må derfor bli hjemme de dagene de har mensen. Det gjør at det sosiale skillet mellom menn og kvinner øker. Mangel på sanitetsprodukter bidrar også til at mange jenter improviserer med andre ting som blader eller filler, og det fører til at de lett blir utsatt for infeksjoner.

Menskopp donasjon

 

Mensen bringer altså store utfordringer knyttet til både sosiale rettigheter og helse i utviklingsland. En menskopp kan ha en betydelig påvirkning i å forbedre disse jentenes livskvalitet. Ved å donere en menskopp, kan man sørge for at en jente kan leve uforstyrret av mensen i opptil 10 år.

Oppdatering:

Art from heart to heart reiste ned den 14. februar 2020. Menskoppen donerte i denne omgang menskopper til 20 jenter og kvinner, og fikk inn ytterligere 36 donasjonsbestillinger. Totalt fikk altså 56 jenter og kvinner en menskopp hver.

Donasjoner menskopp

 

Tusen takk til alle som har donert en menskopp!