• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Donasjonsprogram

Art from heart to heart

Menskopp donasjon

Art from heart to heart er et kulturutvekslingsprosjekt mellom Norge og Afrika. I 2020 skal ni ungdommer og fire ledere fra Art from heart to heart reise til Tanzania for å besøke kulturskolen Mtoto Mchoraji i Bagamoyo, som de har vært med å bygge over flere år. Kulturskolen har mye å si for de lokale ettersom den gir dem en mulighet til å ytre seg selv, og unngå gjengmiljø og kriminelt liv. På kulturskolen arrangerer de dans, teater, tegning og andre aktiviteter. Hver gang de reiser ned har de også et ekstra prosjekt de jobber med.

Denne gangen er temaet menstruasjon og de utfordringene det bringer. Mensen er en viktig faktor når det gjelder fattigdom og likestilling. Mange jenter i utviklingsland mister skolegang på grunn av at de ikke har tilgang på menstruasjonsprodukter, og må derfor bli hjemme de dagene de har mensen. Det gjør at det sosiale skillet mellom menn og kvinner øker. Mangel på sanitetsprodukter bidrar også til at mange jenter improviserer med andre ting som blader eller filler, og det fører til at de lett blir utsatt for infeksjoner.

Menskopp donasjon

 

Mensen bringer altså store utfordringer knyttet til både sosiale rettigheter og helse i utviklingsland. En menskopp kan ha en betydelig påvirkning i å forbedre disse jentenes livskvalitet. Ved å donere en menskopp, kan man sørge for at en jente kan leve uforstyrret av mensen i opptil 10 år.

Oppdatering:

Art from heart to heart reiser ned den 14. februar 2020. Menskoppen donerer i denne omgang menskopper til 20 jenter og kvinner, og har fått inn ytterligere 36 donasjonsbestillinger. Totalt får altså 56 jenter og kvinner en menskopp hver.

Tusen takk til alle som har donert en menskopp!