• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Helsefordeler med menskopp

Har du tenkt over hva menstruasjonsproduktene du bruker inneholder?

Helsefordeler menskopp

Det er ikke så rart at mange ikke er klar over dette når slik informasjon ofte uteblir. Produsentene er nemlig ikke pålagt å oppgi innholdet i produktene. Tradisjonelle bind og tamponger inneholder dessverre mange ingredienser man bør holde seg langt unna. Listen over ingredienser som er forstyrrende for underlivet ditt, er lang og altså ikke alltid helt fullstendig heller. Blekemiddel, klor, lim, parfyme og sprøytemidler er noe av det tradisjonelle bind og tamponger kan inneholde, og dette kan være svært helseforstyrrende. 

Visste du at bind og tamponger absorberer den naturlige væsken i underlivet i tillegg til menstruasjonsblodet?

Det er forstyrrende for den naturlige pH-balansen, og det gir økt risiko for tørrhet og infeksjoner. Menskopp derimot inneholder kun medisinsk silikon, og er derfor mye mer skånsomt for underlivet ettersom den samler opp væsken istedenfor å absorbere den. Med menskopp reduserer man dermed risiko for tørrhet og infeksjon. Siden menskopp kun samler opp menstruasjonsblodet, tørker den derfor ikke ut slimhinnene slik absorberende produkter gjør. På denne måten beskytter den din intime balanse. Den vaginale pH-verdien og den naturlige bakteriefloraen holder seg stabil. 

Mange opplever kløe etter å ha brukt bind og tamponger. De aller fleste hygieniske artikler har blekemiddel i seg fordi forbrukerne opplever de helt hvite, bleke artiklene som renere og mer innbydende. Mer økologiske produkter har altså ikke denne blendahvite fargen ettersom det ikke brukes blekemiddel. I følge Miljøverndirektoratet benyttes det også skadelige kjemikalier under produksjonen av bind og tamponger.

I tillegg til uttørking og pH-forandring, kan bind og tamponger forårsake allergiske reaksjoner, soppinfeksjoner og bakterieinfeksjoner i vagina.

Det er derfor man er nødt til å skifte ofte. Går man med dem for lenge eller for ofte, øker sjansen for infeksjon. Har man for høy absorberende effekt kan de tørke ut skjedeveggene og forårsake sprekker og sår, som igjen kan føre til kløe. Menskoppen er perfekt for kvinner med sensitiv hud, allergier og de som sliter med eksem.

TSS (toksisk sjokksyndrom) eller tampongsyke som den også kalles, er en type stafylokokker. Det er en sjelden, men alvorlig og livstruende tilstand. Dersom man har en tampong sittende for lenge, vil den samle opp bakterier. I verste fall vil disse bakteriene komme til blodbanen, og dermed utvikle en svær, generell infeksjon. Det finnes ingen rapporterte tilfeller av kvinner som har opplevd TSS etter bruk av menskopp.

Menskoppen er altså fri for skadelige kjemikalier, blekemiddel og materiale som er irriterende for underlivet ditt. Den sørger heller for å rense opp menstruasjonen, istedenfor å stoppe den ved å samle opp all væsken fra underlivet ditt. Det er derfor du også kan ha menskoppen inne mye lenger (12 timer) enn bind og tamponger.

 

 KJØP MENSKOPP