• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Slik unngår du misfarging av menskoppen

Har du opplevd at menskoppen etterhvert blir litt mørkere eller misfarget? Dette er helt normalt, og noe de fleste vil oppleve etter å ha brukt menskoppen en god stund.

Misfargingen skyldes oppsamling av rester etter menstruasjonen, og det er derfor naturlig at menskoppen etterhvert blir litt mørkere enn da den var ny. Rent praktisk gjør det ingenting at den blir misfarget, men du lurer kanskje på hvordan du kan få den til å se litt freshere ut.

Det er flere ting du kan gjøre for både å forhindre misfargingen, og fjerne misfarging av menskoppen.

Kaldt vann før varmt vann

Et viktig råd er alltid å skylle menskoppen i kaldt vann før du skyller den i varmt vann. Varmt vann vil nemlig gjøre at flekkene setter seg i silikonet. Som regel ligger flekkene på overflaten av menskoppen, og det holder kanskje å skrubbe den litt med klut og nøytral såpe. Unngå alltid parfymert såpe!

Grundig rens

Pass alltid på at du vasker menskoppen godt etter hver gang du tømmer den. Jo flinkere du er til å rense den grundig, jo mindre sjanse er det for at det henger igjen rester som kan misfarge menskoppen.

Menskopp rengjøring

Husk alltid på å koke menskoppen mellom hver syklus. Pass på at menskoppen ikke kommer i kontakt med kjelen. Det kan skade silikonet. Eventuelt kan du legge den i en ballongvisp slik som i bildet.

12-timers regel

Ikke ha menskoppen inne lenger enn anbefalt (12 timer). Pass på at du får skylt den to ganger i døgnet. Sitter den inne lenger enn anbefalt, kan misfargingen skje raskere.

Gi den luft

Oppbevar menskoppen i bomullsposen som fulgte med da du kjøpte den, eller et sted hvor den får luft. Ikke oppbevar den på et sted den ikke får noe luft.

Soltørking

Å soltørke menskoppen er effektivt både mot misfarging og lukt. Pass på at du ikke legger den et sted det er for varmt. Det kan gjøre at silikonet smelter. La menskoppen sole seg på et behagelig sted i et par timer.

Har menskoppen allerede blitt misfarget, kan du gjøre følgende:

1. Kjøp 2% hydrogenperoksid. Dette kan du få tak i på apotek eller kjøpe på nettet. Du kan eventuelt bruke eddik om du foretrekker det.

2. Bland en halv del hydrogenperoksid eller eddik med en halv del vann i en bolle.

3. La menskoppen ligge i bollen over natten.

4. Morgenen etter er den skinnende ren igjen!

NB! Denne metoden kan slite på silikonet. Det er derfor viktig å vaske menskoppen grundig etterpå for å fjerne alle spor av hydrogenperoksid eller eddik. Dette gjøres best ved å koke menskoppen noen minutter lenger enn du pleier og eventuelt soltørke den etterpå. Denne metoden anbefales ikke å gjøre for ofte, men er effektiv når du synes det er på tide å gi menskoppen en skikkelig rens.

Husk alltid å vedlikeholde menskoppen din ved å rengjøre den grundig. Det gjør at den får en lengre levetid.

KJØP MENSKOPP