• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Les om Malenes erfaring med Menskoppen

Erfaring Menskoppen Malene

Hva tenkte du om Menskoppen før du prøvde den ut?

Før jeg testet ut menskoppen, syntes jeg det hørtes litt ekkelt ut og virket vanskelig å bruke. Hvordan skal liksom en kopp få plass oppi der, og hva om den sklir ut? Jeg var vel 14 år første gang jeg hørte om menskopp. Da hadde jeg ikke fått mensen engang, så det var ikke akkurat noe jeg tenkte på eller hadde planer om å prøve.

Hvordan har menstruasjonslivet ditt vært etter at du byttet til menskopp?

Etter at jeg begynte med menskopp har først og fremst skoledagene vært lettere. Jeg slipper å skifte så ofte og å tenke på å ha med meg skift overalt. Koppen sitter jo inne hele tiden, og jeg trenger ikke være redd for å blø gjennom. Jeg kan også bade når jeg vil. Det er jo veldig greit om sommeren.

Hvilke råd ville du ha gitt til dem som er litt usikre på om de vil prøve Menskoppen?

Selv om du er usikker på menskopp, vil jeg anbefale å prøve det. Det er ikke nødvendig å ha brukt tampong før, selv om noen sier du bør det. Jeg gjorde ikke det og det gikk helt fint. Den første gangen du prøver å sette inn menskoppen, vil det kanskje kjennes litt ukomfortabelt, men det er bare å gjøre det noen ganger. Til slutt kjenner du den ikke i det hele tatt. Brettemetoden jeg anbefaler, er triangel-bretten, eller punch-down som noen kaller den. Det gjør at du får en mindre tupp og den er lettere å sette inn, men bruk selvfølgelig den du føler er best for deg og din kropp.

Hva synes du er det beste ved å bruke Menskoppen?

Personlig synes jeg det beste med å bruke menskopp er å slippe å skifte så ofte. Med bind eller tampong må du oftere lete etter toalett hvis du er på en ukjent plass selv om du egentlig ikke må på do. Så alt i alt er menskopp helt fantastisk for min del, og jeg kommer aldri til å gå tilbake til tamponger eller bind.

 

Malene Skartveit går på Randaberg videregående skole. Hun er svært aktiv i Frelsesarmeen, og til høsten skal hun ut i lære som helsefagarbeider.

 

Vil du lese om flere jenters erfaring med Menskoppen?

Klikk her for å lese om Martes erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Melissas erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Elins erfaring med Menskoppen

 

KJØP MENSKOPP