• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Les om Elins erfaring med Menskoppen

Hva tenkte du om menskopp før du prøvde den ut?

Elins erfaring med MenskoppenFørste gang jeg leste om menskopp, trodde jeg den var laget av hard plast og skjønte ikke hvordan den skulle fungere. Jeg så ikke grunnen til at noen valgte dette fremfor å bruke tamponger, som jeg den gangen syntes var så lettvint å bruke selv. Jeg var redd for at den ville være upraktisk og vond. Det var først da jeg fikk høre mer om Menskoppen fra en venninne at jeg begynte å se på det som et alternativ for meg. Det var på et tidspunkt jeg måtte spare penger at jeg bestemte meg for å prøve den ut. Jeg hadde hørt at den kunne vare opptil ti år, men at prisen bare lå på det samme som ca. et halvt års forbruk av tamponger! Jeg var fortsatt nervøs da jeg først prøvde den ut - det var litt som å være tilbake til da jeg først fikk mens som tolvåring, og skulle begynne å bruke bind og tamponger for første gang.

Hvordan har menstruasjonslivet ditt vært etter at du byttet til menskopp?

Jeg har nå brukt menskopp i tre år. For det første er jeg glad for at jeg slipper å punge ut for sanitærbeskyttelse hver måned. Det er i tillegg veldig deilig å slippe konstant å tenke på om jeg har nok tamponger i toalettskapet eller veska. Materialet som Menskoppen er laget av, er mykt og glatt, og det oppstår derfor ingen friksjoner eller irritasjoner på grunn av tørrhet - noe jeg hadde problemer med før da jeg brukte tamponger, særlig i slutten av mensen når man ikke blør like mye. Jeg trenger bare å tømme Menskoppen en gang på morgenen og en gang på kvelden, og kan slappe helt av uten å bekymre meg for lekkasjer i mellomtida. Det er også en stor forskjell fra før. Et stort pluss er jo selvfølgelig at jeg sparer miljøet for en stor mengde miljøfarlig avfall, og at jeg ikke utsetter kroppen min for helseskadelige kjemikalier eller risikoen for TSS (tampongsyken) lenger. Alt i alt så er jeg veldig fornøyd med hvordan Menskoppen har gjort livet mitt mer bekymringsfritt og sunt, og jeg ser bare masse fordeler for både miljøet og for meg personlig etter at jeg valgte Menskoppen fremfor engangsprodukter.

Hvilke råd ville du ha gitt til dem som er litt usikre på om de vil prøve Menskoppen?

Prøv den! Den eneste måten du kan finne ut om menskoppen er noe for deg, er å prøve først. Det tar litt tid å bli kjent med den, og du må også bli kjent med din egen kropp. Gi det tid og tålmodighet, prøv å brette inn og ut på forskjellige måter - når menskoppen sitter riktig, skal man ikke kjenne at den er der i det hele tatt. I begynnelsen kan det være ok å bruke truseinnlegg i tillegg eller prøve ut menskoppen når du ikke har mensen. Når du først får grep på hvordan den fungerer og du opplever alle fordelene, kommer du ikke til å angre deg. Vær sikker på at du har riktig størrelse! Med for liten eller for stor størrelse kan det fort bli lekkasjer. Det finnes råd på menskoppen.no for hvordan du kan finne ut hvilken størrelse som passer til deg.

Hva synes du er det beste ved å bruke Menskoppen?

Den største og beste fordelen er nok at jeg kan nyte en hel dag på stranda eller ved bassenget uten å måtte ofre en eneste tanke på at jeg har mensen. Tenk for en frihet det er å kunne bade selv om tante rød er på besøk! En annen ting er at jeg ikke trenger å huske på å ta med meg mensbeskyttelse overalt, for den bærer jeg jo med meg inni meg - superpraktisk!

 

Elin Bjurulf ble født i Sverige, men har bodd mesteparten av sin oppvekst i Norge. I dag bor hun i Thailand der hun jobber med mindre privilegerte og statsløse barn.

 

Vil du lese om flere jenters erfaring med Menskoppen?

Klikk her for å lese om Tastaturheks-Lenas erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Malenes erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Melissas erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Martes erfaring med Menskoppen

 

KJØP MENSKOPP