• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Les om Melissas erfaring med Menskoppen

Melissas erfaring med Menskoppen

Hva tenkte du om menskopp før du prøvde den ut?

Jeg husker jeg tenkte at Menskoppen virket som et genialt produkt med tanke på miljøet, og jeg har derfor vært nysgjerrig på å prøve den ut i lengre tid. Samtidig var jeg litt usikker på om det faktisk kom til å gjøre samme nytten som tampongen. Vil Menskoppen gi samme følelse av sikkerhet under menstruasjon som tamponger gir? Gir den ubehag ved bruk? Hva med situasjoner der man er ute på offentlige toalett? Det er greit å bytte tampong der, men hva gjør man når bruker menskopp? Disse spørsmålene baserte seg rett og slett på at jeg ikke visste nok om produktet.

Hvordan har menstruasjonslivet ditt vært etter at du byttet til menskopp?

Jeg byttet til Menskoppen ganske nylig, og etter bare noen få måneder er jeg bestemt på at jeg aldri kommer til å gå tilbake til tamponger igjen. Med Menskoppen føler jeg meg veldig trygg på at det ikke skal skje noen lekkasje under mensen, samtidig som jeg kan ha den aktive hverdagen jeg liker uten å måtte stresse med å skifte tampong hver fjerde time. Jeg har jo også allerede spart penger på å bruke Menskoppen, som er en engangsinvestering, i stedet for å måtte kjøpe tamponger hver måned.

Hvilke råd ville du ha gitt til dem som er litt usikre på om de vil prøve Menskoppen?

Go for it! Det er sååå mange grunner til at norske kvinner burde skifte til Menskoppen, som vil bidra til å redusere bruken av tamponger og bind. Personlig synes jeg det er nokså uforståelig at et så innovativt og miljøengasjert land som Norge henger ganske langt etter på dette feltet. Der venninner i Latin-Amerika kanskje har brukt produktet i flere år, har venninner her hjemme knapt hørt om menskopp. Selv om man kanskje har en del fordommer og er i tvil når man vurderer å bytte ut tamponger og bind med Menskoppen, er det jo slik med alle forandringer. Om man har brukt samme type produkt i 10-20 år, kan jeg forstå at det kan bli møtt med usikkerhet og tvil hvis man plutselig skal bytte det ut med noe man ikke er vant med. Det kan vise seg å være en kjempeflott løsning for mange, men noen vil også kanskje oppleve at Menskoppen ikke er noe for dem. Det viktigste er å være åpen for å prøve og erfare den på sin egen måte. Med litt tid kan det hende at Menskoppen blir en naturlig del av din hverdag med mensen!

Hva synes du er det beste ved å bruke Menskoppen?

Jeg føler at jeg har blitt mye mer miljøvennlig, noe som er utrolig viktig for meg. Det er jo helt fantastisk at man som enkeltperson kan være med på å senke forbruket av engangsprodukter som tamponger og bind, som skaper forurensning og klimagasser. Årlig blir det brukt ca. 100 milliarder bind og tamponger. Tenk hvor mye unødvendig forurensning det bidrar til, både når det gjelder produksjon og avfall etter bruk av disse produktene. Menskoppen er gjenbrukbar og kan brukes i opptil 10 år. Det er derfor et supert alternativ for deg som vil bli mer miljøvennlig. Samtidig som produktet er miljøvennlig og svært behagelig å bruke, har jeg også stor glede av pengene jeg sparer på å ikke kjøpe tamponger.

 

Melissa Søvik vokste opp på Toten. Hun ble nylig ferdig med sin masteroppgave i internasjonale studier fra Univeristy of San Francisco, der hun skrev om "women's empowerment" hos en urbefolkningsgruppe i Chiapas i Mexico.

 

Vil du lese om flere jenters erfaring med Menskoppen?

Klikk her for å lese om Martes erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese Malenes erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Elins erfaring med Menskoppen

 

KJØP MENSKOPP