• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Hvordan er det å bruke menskopp etter operasjon for underlivsprolaps?

Underlivsprolaps er en tilstand der livmoren synker ned i skjeden. Dette skjer ved at én eller begge skjedevegger og/eller bekkenbunnsorganer mister spenst/stabilitet, og faller inn mot skjeden. Opptil 50% av kvinner vil oppleve en form for underlivsprolaps/fremfall i løpet av livet, og opptil 10% vil gjennomgå en operasjon for det. Lurer du på hvordan det er å bruke menskopp etter å ha operert for underlivsprolaps? Her forteller May Hauge deg om sin erfaring med Menskoppen etter å ha hatt underlivsprolaps. 

Menskopp etter operasjon av underlivsprolaps/fremfall livmorhals

Hva tenkte du om Menskoppen før du prøvde den ut?

Min første tanke var at det måtte være ubehagelig å skulle tømme og skylle menskoppen under bruk. Men eg var nysgjerrig sidan eg las så mykje positivt om den! Det er heilt genialt å kunne bruke EIN menskopp i fleire år, i staden for å alltid mangle tamponger eller bind når det trengs.

Hvordan har menstruasjonslivet ditt vært etter at du byttet til menskopp?

Eg har eit heilt anna forhold til å ha menstruasjon etter eg byttet. Med tamponger sleit eg med hyppige soppinfeksjoner, det kunne være vondt å ta ut tampongen i slutten av menstruasjonen og eg måtte skifte hyppig. Med menskoppen er alle desse problema stoppa. Denne kan brukast sjølv om ein blør mykje, eller svært lite. Altså ein kopp gjennom heile menstruasjonen, noke som gjer det svært lettvint og enkelt.

Hvordan er det å bruke menskopp etter operasjon for livmorfremfall/underlivsprolaps?

Eg starta med menskopp etter eg fødte mitt andre barn. Etter fødselen opplevde eg underlivsprolaps (ein tilstand der muskler, vev og leddbånd som holder livmoren på plass, svekkast), og måtte bruke pessar-ring for å halde livmora på plass. Eg brukte menskopp både før og etter eg starta med pessar-ring. I denne perioden brukte eg størrelse stor, og den fungerte bra til tross for underlivsprolapsen. Etter 4 år med pessar-ring, fekk eg operere underlivsprolapsen, og muskler og vev vart stramma opp igjen, samt at ein del av livmorhalstappen vart fjerna. Etter dette prøvde eg med størrelse liten, og den sat mykje bedre enn tidligare. Det er ikkje mulig å kjenne koppen under bruk, og ein slepper følelsen av ein tørr tampong som ødelegger den naturlige balansen i underlivet.

Hvilke råd ville du ha gitt til dem som er litt usikre på om de vil prøve Menskoppen etter operasjon?

Eg vil anbefale alle å prøve menskopp, operasjon eller ei. Etter eg prøvde den første gang, viste eg at eg aldri kunne gå tilbake til tampong. Det krevast litt øvelse i starten med å få den riktig på plass (mistenker at eg hadde større problemer i starten enn vanlig pga prolapsen), men når ein først får taket på det er det ingen problem.

Hva synes du er det beste ved å bruke Menskoppen?

Det beste er å sleppe soppinfeksjoner, såre og tørre slimhinner og ubehaget med å skifte halvtørre tamponger. Det føles bedre for kroppen, også er det penger spart på bind og tamponger.

 

Vil du lese om andre jenters erfaring med Menskoppen?

Klikk her for å lese om Tastaturheks-Lenas erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Malenes erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Melissas erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Martes erfaring med Menskoppen

 

KJØP MENSKOPP