• FRI FRAKT I HELE NORGE • 100 % MEDISINSK SILIKON • 100 % RESIRKULERT EMBALLASJE

Les om Tastaturheks-Lenas erfaring med Menskoppen

Hva tenkte du om menskopp før du prøvde den ut?

Jeg var veldig skeptisk. Det var min venninne som presenterte den først for meg, og fortalte at hun aldri kommer til å bruke noe annet enn menskoppen igjen. Jeg så på bilde av koppen hun sendte og tenkte at "den store greia" vil nok aldri passe "der inne" hos meg. Så jeg var skeptisk til å begynne med.

Hvordan har menstruasjonslivet ditt vært etter at du byttet til menskopp?

Lena Berge (Tastaturheks) - Erfaring med MenskoppenJeg byttet for to sykluser siden og vil si med en frase: "Jeg fikk full kontroll over mensen min". Jeg har alltid blødd mye siden jeg fikk første mens, og i fjor fikk jeg beskjed om at jeg har adenomyose (liknende endometriose), noe som forklarte mine plager. Jeg fikk medisiner som minsker blødningen, men det var vanskelig å vite hvor mye jeg blødde. Det lekket jo stadig gjennom tamponger og bind. Jeg kunne ikke svare gynekologen hvor mange milliliter jeg blør i løpet av hver syklus, og jeg fikk ikke fred på jobb eller i hverdagen når jeg hadde mens. Jeg var så redd for å lekke igjennom klærne mine! Jeg satt flere timer i møter og var redd for å reise meg fra stolen etterpå. Nå er det ikke noe problem. Man kan ikke blø gjennom koppen om den er satt inn riktig, og jeg ser på koppen hvor mye jeg blør innen for eksempel en time. Det er perfekt for meg med min tilstand. Da kan jeg se hvor mye jeg blør og justere medisinbruk etter blødningen. Det er også behagelig å gå med koppen da den i motsetning til tampong ikke irriterer slimhinner. Det er faktisk mye verre å føre inn en tampong (spesielt de store som jeg brukte masse før) enn menskoppen. Den er glatt, tynn og behagelig. Du kjenner den ikke når du har satt den inn.

Hvilke råd ville du ha gitt til dem som er litt usikre på om de vil prøve Menskoppen?

Nå har jeg tipset mange av mine venninner om menskoppen, og flere av dem var skeptiske. De mener at koppen er for stor og at det er litt rart å føre den inn. Men jeg kan love at det er ganske lett, man trenger bare å prøve flere ganger for å finne ut av dette. Og helt seriøst, jenter, skjeden vår er veldig tøyelig, så om man vil stappe noe inn, så er det god plass. Det er også slik at menskoppen ikke dytter på noe der inne. Den folder seg fritt og holder seg på plass uten å forstyrre slimhinner eller skjedeveggene. Jeg synes det er mye bedre enn tampong som inneholder masse rare kjemiske tilsetninger, og ikke minst klorin, som kan gjøre blødningen større. Så du trenger ikke være pysete. Dette er en fin liten ting som vil hjelpe både helsen din og lommeboka.

Hva synes du er det beste ved å bruke menskopp?

Jeg synes det beste er at jeg har kontroll. Nå trenger jeg ikke å løpe på do flere ganger daglig for å skifte bind og tampong som holder på å lekke gjennom klærne. En annen stor fordel er at jeg kan svømme med menskoppen om jeg vil, og jeg har god samvittighet overfor datteren min for å ikke forurense planeten som hun skal overta etter meg. Så det er en fin følelse å være litt miljøvennlig. Det er også veldig greit å slippe de store utgiftene til bind og tamponger som vi kvinner har.

 

Lena Berge er alenemor og driver bloggen Tastaturheks. Hun omtales som farlig ærlig, sykt morsom og en kronisk singel 13 % norsk dame.

 

Vil du lese om flere jenters erfaring med Menskoppen?

Klikk her for å lese om Martes erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Melissas erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Elins erfaring med Menskoppen

Klikk her for å lese om Malenes erfaring med Menskoppen

 

KJØP MENSKOPP